Webanizr Logo
Open / sluit menu

Waar vind je design inspiratie?

Er zijn eindeloos veel manieren om inspiratie op te doen als designer.  Goede inspiratie komt niet zomaar binnen schieten daar maak je een zoektocht van. En dat hoeft niet perse het internet te zijn neem eens het dagelijkse leven als je over straat loopt en alles wat je hoort en ziet (Typografie, beelden winkels, muziek )  dat is een inspiratie bron opzich.

Om beter te worden in het bedenken van goede inspiratie moet je jezelf trainen volg tutorials, lees magazines of leer van de experts. Goede inspiratie krijg je door toewijding sta open voor nieuwe ideeën. In dit blog leer ik je wat je kan gebruiken en waar je kan zoeken om design inspiratie op te doen.

Een Blackbook voor designers

Neem eens een stap terug van je computer scherm en schets je ideeën  op een stuk papier.  Al die knoppen en programma’s  waar je in werkt of openstaan op je scherm leiden je erg af. Een potlood en papier zijn 2 dingen waardoor je meer de focus kunt leggen in het uitwerken van jouw idee.

Koop een black book het is een tool om ideeën die je in hoofd hebt op papier te tekenen. Of je nou onderweg, thuis op werk of vakantie bent bijna op elk moment als je inspiratie krijgt kan je het gelijk uit tekenen en terug vinden in je black book.

Blackbook voor designers

Moodboarding

Moodboarding is een inspiratie board, het helpt je focus te houden en je ideeën bij elkaar te houden zodat je niet helemaal van scratch hoeft te beginnen.

Het is een verzameling van beeldmateriaal, typografie en kleur.  Dat kan een stuk tekst of beeld uit een magazine zijn, een kleur pallet, een illustratie stijl of design delen van een website. Uiteindelijk alles wat je hebt verzameld voeg je samen tot 1 collage.   

Moodboarding

Social netwerken

Blijf op de hoogte van social media. De makkelijkste en snelste manier om inspiratie op te doen is het internet. Als designer wil je je graag laten inspireren door andere designers en daar voor heb ik een aantal websites die ik zelf ook voornamelijk gebruik:

Pinterest

Dribble

Behance

Abduzeedo

Designinspiration

Sociale netwerken

Muziek

Zonder enige twijfel is muziek een goede inspiratie bron om nieuwe ideeën op te doen. Als designer kan je niet zonder gevoel en persoonlijkheid dat zie uiteindelijk terug in je ontwerpen. 

Het rechter hersendeel is voor gevoel, beeld en kleur. Train het hersendeel door zelf ook muziek te spelen op een instrument. 

 

Muziek