In het onderstaande artikel wordt uitgelegd hoe je de afmetingen en witruimtes van een element op je website aan kan passen. Om de afmetingen of witruimtes aan te passen dien je ingelogd te zijn in de front-end editor.

De juiste tab openen

Om de afmetingen of witruimtes aan te passen klik je eerst op het element waarbij je dit aan wilt passen. In het rechtermenu klik je bovenaan op de tab voor afmetingen en witruimtes. Deze herken je aan de vier pijlen in een vierkant (zie bijgaande afbeelding).

De breedte en hoogte aanpassen

In de tab zie je de sectie breedte en hoogte staan. Daar onder staan twee velden: de breedte en hoogte. In de meeste gevallen staan deze op auto. In dat geval past het element zich aan aan de inhoud en aan de beschikbare ruimte.

Als je de hoogte of breedte in wilt stellen gebruik je deze velden. Het element past zich direct aan terwijl je de waarden invoerd. Hierdoor is het eenvoudig om te spelen met de maten tot het er precies goed uit ziet.

Voor de eenheid waar in je de grootte aangeeft kan je kiezen uit diverse optie. Meer over deze eenheden in het artikel over type eenheden in webdesign.

Witruimtes aanpassen

In de tab zie je onder de breedte en hoogte een kader met daarin 2 kaders staan. In het binnenste kader kun je de witruimtes instellen. De vier instellingen voor de witruimtes zie je rood omkaderd in bijgaand figuur. Je kunt de witruimtes boven, onder, links en rechts apart instellen.

Vul een waarde in, en je ziet dan in het element wat je bewerkt de witruimte meteen verschijnen. Wanneer je geen waarde wilt instellen, verspringt de waarde automatisch naar "auto". Om te garanderen dat er geen witruimte mogelijk is, dien je die handmatig op 0 (nul) te zetten.

Standaard worden de witruimtes in pixels gedefiniëerd. Om dit aan te passen, klik op de "px" en er verschijnt een uitklapper, waarin je een andere eenheid kan kiezen.

Marges aanpassen

Naast de witruimtes binnen je element kan je ook de marges buiten je element aanpassen. De 4 instellingen die hier voor dienen zijn in bijgaand figuur rood omkaderd.

Vul een waarde in, en je ziet dan in het element wat je bewerkt de ruimtes direct verschijnen. Om voor deze marges te zorgen zal het element waarschijnlijk verschuiven of kleiner worden. Wanneer je geen waarde wilt instellen, verspringt de waarde automatisch naar "auto". Om te garanderen dat er geen marges mogelijk is, dien je die handmatig op 0 (nul) te zetten.

Standaard worden de marges in pixels gedefiniëerd. Om dit aan te passen, klik op de "px" en er verschijnt een uitklapper, waarin je een andere eenheid kan kiezen.

Bepaal de positie van je element

Binnen Webanizr heb je drie opties als het gaat om hoe je element geplaatst wordt. Deze worden weergegeven als 3 iconen. De opties zijn:

  • Naast of onder andere elementen: Het element wordt naast of onder de andere elementen geplaatst, net waar genoeg plek is.
  • Exacte positie binnen het omliggende element. Nadat deze positie is vastgesteld verschuift het element niet meer, ook niet als er andere elementen bij komen. Let wel op dat optie niet altijd responsive werkt.
  • Exacte positie op het scherm. Hiermee bepaal je waar op het scherm het element komt te staan. Zelfs als de pagina scrolled zijn dit element nog niet verplaatsen.