Pagina’s snel laden uit de cache
Pagina’s snel laden uit de cache

Telkens als een bezoeker een pagina van jouw website bezoekt, wordt de volledige pagina - blok voor blok - opgebouwd. Dat kost tijd. Voor veel pagina’s waarop inhoud staat die voor elke bezoeker hetzelfde is, is het dan ook niet nodig om steeds opnieuw de hele webpagina op te bouwen, maar dit eenmalig te doen, en alle bezoekers daarna die eenmaal opgebouwde pagina direct terug te geven. Dat zorgt voor een pagina die waanzinnig snel laadt, en noemen wij het laden van een pagina uit de cache

Het opnieuw inladen van een pagina is pas nodig zodra er iets verandert op de website. Bijvoorbeeld een aanpassing in het menu of een afbeelding op een pagina. Op dat moment worden alle pagina’s die in de cache staan opgeruimd. Bij sommige websites is er een probleem dat de cache soms onnodig vaak wordt opgeruimd.

Sinds update 430 houden wij een overzicht bij van alle websites, en zien wij hoe vaak de cache wordt opgeruimd. Bij websites waar dit te vaak voorkomt onderzoeken we de oorzaak, en stellen wij je hiervan op de hoogte. De insteek van Webanizr is dat elke website snel is!