Webanizr Logo
Open / sluit menu

Pagina's zijn een onderdeel van de website die zowel via de front-end als back-end kunnen worden berwerkt. De front-end is voornamelijk geschikt voor kleine aanpassingen en opmaak. De back-end is voornamelijk geschikt voor het schrijven van langere teksten en het toevoegen en rangschikken.

Deze handleiding gaat over beheren van pagina's in de back-end. De onderwerpen zijn:

Pagina module openen

Om pagina's te kunnen bewerken of aan te kunnen maken, dien je de pagina module te openen. Dit doe je door op de "Pagina's"-knop te klikken in het homescherm van het back-end systeem.

De lijst met pagina's

Eenmaal in de pagina module zie je de lijst van pagina's. Door met je muis over de pagina's te gaan verschijnen rechts de opties die beschikbaar zijn per pagina. Door op de regel van een pagina te klikken ga je direct naar de bewerkpagina voor de betreffende pagina.

Voor sommige pagina's staat een pijltje. Door op dit pijltje te klikken wordt de lijst met pagina's die onder deze pagina vallen getoond.

Pagina bewerken

Als je op een regel in de lijst van pagina's klikt kom je bij het formulier om de pagina mee te bewerken. De aanpassingen die je hier doet worden pas verwerkt op het moment dat je op Opslaan klikt.

Het aantal en het soort velden kan verschillen per website. Over het algemeen worden de velden zoals in de afbeelding te zien is getoond.

De inhoud van de website kan worden opgemaakt in de tekst editor. Meer informatie over de werken en de opties van de tekst editor kan je vinden in de handleiding voor de tekst editor.

Uitleg bij de velden

Wat is het verschil tussen en menu label en een titel? We snappen dat niet alle velden direct duidelijk zijn. Daarom zijn de velden voorzien van een uitleg knopje. Door op het uitleg knopje te klikken verschijnt recht van het formulier een uitleg over het betreffende veld.

Als je het volgende veld gaat bewerken veranderd de uitleg mee. Zo wordt rechts altijd de uitleg getoond van het veld wat je op dat moment aan het bewerken bent.

Google optimalisatie

Als je een pagina bewerkt is er een losse tab waar in je de SEO informatie kan bewerken. De SEO informatie is aanvullende informatie die Google gebruikt om de pagina goed te kunnen lezen.

Als je op een veld klikt wordt rechts uitleg getoond. Deze uitleg helpt je de velden correct in te vullen.

Rechtsonder zie je hoe de pagina er mogelijk uit komt te zien als je er naar zoeken in Google. Dit maakt het makkelijker de tekst zo in te vullen dat de pagina er ook in de Google resultaten goed uit ziet.

Naast deze informatie gebruikt Google natuurlijk de inhoud van de pagina om te bepalen op welke woorden deze pagina gevonden zou moeten worden. Hoe je de inhoud van de pagina voor Google optimaliseert, lees je in de handleiding over het optimaliseren van je teksten voor Google.

Pagina toevoegen

Als je de muis over de blauwe balk oven de lijst met pagina's houdt, verschijnen er rechts in de balk enkele knoppen. Met het plus knopje voeg je een pagina toe. Nadat je op het plus knopje hebt geklikt, opent het formulier voor een nieuwe pagina.

Je kan bij een nieuwe pagina niet direct de SEO informatie invullen. Hiervoor dien je eerst de pagina op te slaan en daar na weer te bewerken.

De nieuwe pagina wordt onder aan de lijst met pagina's toegevoegd. Je kan deze later op de juiste plek slepen.

Subpagina's toevoegen

Het is ook mogelijk om pagina's toe te voegen die onder een andere pagina vallen. Houdt hiervoor de muis boven de pagina waaronder je een pagina wilt toevoegen. Er verschijnen dan rechts een aantal knoppen. De plus knop geeft je de mogelijkheid om een pagina toe te voegen die onder deze pagina komt.

Volgorde aanpassen

Om een pagina op een andere plek in de lijst te zetten kan je deze simpelweg verslepen. Klik met de muis op de regel en houdt deze ingedrukt. Sleep nu met de muis de pagina omhoog en omlaag naar de gewenste plek.

Het is ook mogelijk om van een pagina een subpagina te maken van een bestaande pagina. Dit kan alleen als die pagina al subpagina's heeft. Open hiervoor eerst de lijst met subpagina's van de betreffende pagina. Versleep daarna de pagina waarvan je een subpagina wilt maken in deze lijst.

Het is omgekeerd ook mogelijk om van een subpagina een normale pagina te maken. Hiervoor hoef je enkel een pagina naar de juiste plek te verslepen.

Pagina verwijderen

Om een pagina te verwijderen hou je de muis boven de pagina die je wilt verwijderen. Rechts verschijnen dan een aantal knopppen. Klik op het prullenbakje om de pagina te verwijderen. Nadat je op het prullenbakje hebt geklikt krijg je nog de vraag of je de pagina echt wilt verwijderen. Klik je hier op verwijderen dan wordt de pagina ook daadwerkelijk verwijderd.

Het verwijderen van een pagina kan niet terug worden gedraaid.