Webanizr Logo
Open / sluit menu
Handleidingen
Handleidingen
Aanpassen van achtergronden
Om de achtergrond aan te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Beheer velden in formulieren
Deze handleiding legt uit hoe je velden in een formulier kan toevoegen, aanpassen en verwijderen. Hoe je formulier aanmaakt om de velden in te beheren lees je in de handleiding over het aanmaken van formulieren .
Bestanden selecteren
Op diverse plekken in de front-end en back-end is de mogelijkheid om bestanden of afbeeldingen te selecteren. Meestal gaat dit via een bestandsveld of via de tekst editor Deze handleiding legt uit hoe je via de bestandspop-up een bestand kan selecteren of uploaden.
Bestandenlijst
De bestandenlijst is de plek waar de bestanden en mappen beheerd kunnen worden. Deze bestanden kunnen daarna gebruikt worden in de front-end editor en in teksten die geschreven worden in de back- of front-end.
Data prefillen
Data prefillen is een manier om data die al bekend is, van tevoren in te vullen in formulieren. Dit kan zijn om data mee te sturen zonder dat een bezoeker iets merkt.
Inloggen
Het beheersysteem kent 2 omgevingen: een front-end en back-end omgeving. Op beide omgevingen kan los van elkaar worden ingelogd.
Inloggen op jouw portaal
Deze handleiding legt uit hoe je in kan loggen met je account op je eigen portaal.
Inzendingen van een formulier beheren
Deze handleiding legt uit hoe je de inzendingen in een formulier kan beheren. Voor je de inzendingen van een formulier kan beheren moet je een formulier hebben gemaakt en daar velden aan toe hebben gevoegd .
Live bewerken
Live Bewerken is het aanpassen van inhoud aan de front-end in de website zelf, in tegenstelling tot de back-end.
Hoe je inlogt op de front-end lees je in de handleidingen over inloggen .
Maken en verwijderen van formulieren.
In deze handleiding leggen we uit hoe je formulieren kan maken, aan kan passen en kan verwijderen. Het is de eerste in een serie over het werken met formulieren.
Ontwerp modus
De ontwerp modus is de modus om de website via de front-end te bewerken, die veel verder gaat dan alleen inline tekst en afbeeldingen bewerken . Via de ontwerp modus kun je de hele site weergave aanpassen.
Opmaak van de tekst aanpassen
Om de opmaak van tekst aan te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Heb je opmaak op je tekst toegepast in de tekst editor dan wordt deze niet overschreven door de front-editor.
Pagina's
Pagina's zijn een onderdeel van de website die zowel via de front-end als back-end kunnen worden berwerkt. De front-end is voornamelijk geschikt voor kleine aanpassingen en opmaak.
Tekst editor
De tekst editor is op diverse plekken in zowel de front- als de back-end beschikbaar. De tekst editor is bedoelt voor het opmaken van tekst.
Timelaps demo van je website maken
Timelaps is een functie in Webanizr die een animatie laat zien van hoe de website is opgebouwd. De animatie is niet gebaseerd op de manier waar op de website ooit handmait in elkaar gezet is.
Toepassen van randstijlen
Om de randstijlen toe te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Webwaarden
Een Webwaarde is een blokje tekst waar Webanizr een bepaalde waarde kan weergeven, die niet altijd vaststaat. Denk bijvoorbeeld aan de naam van de huidige pagina.
Werken met datasets
In een dataset kan je een lijst met opties kwijt die op diverse plekken in de front- en back-end kunnen worden gebruikt. De meest gebruikte mogelijkheid hiervoor zijn de keuzevelden in formulieren .
Zoeken in lijsten
Deze handleiding legt uit hoe je kan zoeken in lijsten in de back-end. De zoekfunctie is algemeen beschikbaar bij lijsten, waaronder pagina's , bestanden , formulieren en datasets .
Zoekmachine vriendelijke teksten
Bijna elke website is tegenwoordig afhankelijk van hoe goed deze scoort in Google. Daarom is het belangrijk om bij het schrijven van teksten te letten op de zoekmachine vriendelijkheid.